Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan’a Gitmek Üzere Yola Çıktı

Erdoğan G-20 için Hindistan’da

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün saat 11.05’te Esenboğa Havalimanı’ndan Hindistan’a gitmek üzere “TRK” uçağıyla hareket etti. Erdoğan, askeri tören kıtasını selamlayarak apronda uğurlandı. Kendisine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ve diğer yetkililer eşlik etti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve bazı yetkililer de Erdoğan’ın yanında bulunuyor.

Erdoğan, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla düzenlenen zirvede iklim değişikliği ile mücadele konusunu ele alacak. Zirvede Türkiye’nin bu konuda attığı adımları muhataplarına anlatacağı belirtiliyor. Ayrıca Erdoğan’ın, zirve kapsamında diğer liderlerle ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

Bugün Yeni Delhi’de Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından karşılanacak olan Erdoğan, daha sonra MIKTA Liderler Buluşması’na katılacak. Pazar günü ise diğer G-20 liderleriyle birlikte Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi lideri Mahatma Gandhi’nin Anıt Mezarı’nı ziyaret edecek.