Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak Büyük Filistin Mitingi çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: İsrail saldırıları durdurmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabından bir çağrıda bulundu. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “İsrail tarafından sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan bombardımanlar, Gazze’yi hedef alarak kadınlar, çocuklar ve masum sivilleri vurdu. Bu saldırılar insani krizi derinleştirmektedir. İsrail, derhal bu cinnet haline son vermelidir. Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve İsrail zulmüne karşı durduğumuzu haykırmak için bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek Büyük Filistin Mitingi’ne tüm kardeşlerimi davet ediyorum.”

Miting için güvenlik önlemleri tamamlandı ve polis ekipleri giriş ve çıkış noktaları ile havalimanı çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Katılımcılar, üst ve çanta aramalarının ardından alana giriş yapabilecekler. Miting alanında platformlar oluşturuldu ve dev ekranların yanı sıra birçok ekran da alana yerleştirildi. Basın mensupları için özel bir platform hazırlandı, böylece yayın yapabilmeleri sağlanacak.

Miting için vatandaşlar, saat 12.00 civarında alana alınacak ve mitingin yaklaşık olarak saat 15.00’te başlaması planlanıyor. Siyasi liderlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaşın da mitinge katılması bekleniyor. Alan içerisinde olası olumsuzluklara karşı polis, itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri hazırda bulunacak.