Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Cuma Namazını Kıldıktan Sonra Gazetecilere Açıklamalarda Bulundu ve Dondurma İkram Etti

Cuma namazı çıkışı tahıl koridoru mesajı: Rusya ile aynı çizgideyiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Çengelköy’deki Kerem Aydınlar Camisi’nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve dondurma ikram eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda Seçim İşleri Başkanlığı tarafından gerekli altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da hazırlanan programa göre görevlerine başladıklarını vurguladı. Amacın, ülke genelinde en ideal adayları belirleyerek seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak olduğunu ifade etti.

Tahıl Koridoru konusunda Rusya ile aynı noktada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı’nın görüşmeler yaptığını ve Ağustos ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir ziyaret gerçekleşeceğini söyledi. Türkiye’nin Rusya’dan alınacak tahılları une dönüştürerek fakir Afrika ülkelerine ve az gelişmiş ülkelere ulaştırmak istediğini dile getiren Erdoğan, bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak adımlar atacaklarını ve fakir ülkelere olan desteğin devam edeceğini ifade etti.

Fransa’nın Afrika ülkelerine yönelik politikalarına da değinen Cumhurbaşkanı, Fransa’nın geçmişte Cezayir, Ruanda ve Mali gibi ülkelerde gerçekleştirdiği uygulamaların kayıtlarda olduğunu ve Afrikalıların da bunun farkında olduğunu söyledi. Afrika ülkelerinin altın ve uranyum sevkiyatını tamamen Fransa’ya durdurduğunu aktaran Erdoğan, bu durumun yıllardır bu ülkelere yapılan zulmün bir karşılığı olduğunu belirtti. Türkiye’nin ise Afrika ülkeleriyle olumlu ilişkilerini devam ettirmekte olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gökçen Amiral’in terfi etmesinden duyduğu memnuniyeti de paylaştı. Türkiye’de yargıda sıkça yapılan atamaların aksine, Silahlı Kuvvetler’de bir kadının albaylıktan generalliğe ve amiralliğe terfi etmesinin ayrı bir güzellik olduğunu belirtti. Kendisini kutlayarak tebrik etti ve bundan sonraki süreçlerde benzer terfilerin yaşanacağını umut etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarına dondurma ikramında bulundu. Bu jestiyle de dikkat çekti.