Cumhurbaşkanı Erdoğan İstiklal Marşı ve Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılışında Vurguladığı Mesajlar

'Kendileri için dünyayı ateşe boğdular' Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Zulmü bile meşrulaştıranlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın 103. Yıl Dönümü Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi açılış töreninde, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk milletinin bağımsızlık ruhunu simgeleyen İstiklal Marşı’nın eşsiz önemine vurgu yaparak şunları belirtti:

“‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye başlayan, ‘Arkadaş yurduma alçaklara uğratma sakın’ diye devam eden ‘Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal’ diye biten, İstiklal Marşı’mızın ifade ettiği mananın dünyada bir başka örneği yoktur. Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen, güçlü bir özgürlük iradesinin yazıya dökülmüş hali olan İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy‘u rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz.”

Erdoğan ayrıca, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin tarihi özelliklerini koruyarak yeniden hayata geçirilmesi ve kültür sanat hayatına kazandırılmasını takdirle karşıladığını belirtip, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti. Yeni nesillere milli mücadele ruhunu aktarmanın önemine dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

“Evladlarımız geleceğin Mehmet Akif adayları olacaktır. Ruhunu kaybetmiş bir milletin cesetten ibaret kalacağı anlayışıyla kültür ve medeniyet değerlerimizi korumak, geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmalıyız.”

Erdoğan, Mehmet Akif’in Sebilürreşad ve Sırat-ı Müstakim dergilerindeki yazıların günümüzde hala geçerliliğini koruduğunu vurgulayarak, önemli mesajlar verdi. Türkiye’de gençlerin kültür sanat faaliyetlerine olan ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, geleceğe olan güvencinin bu faaliyetlerde yattığına dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye’nin kendi medeniyet değerleriyle yoluna devam edeceğini vurgulayarak, küresel sapkın akımlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti. Asım’ın neslini yaşatmanın önemine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını yeni nesillere kazanmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Mehmet Akif’in tespitlerinin hala geçerliliğini koruduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğini söyledi.