Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Ödülleri Töreninde Kültürün Toplumu Birleştiren Gücünü Vurguladı

Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: 2024 zalimin ceza aldığı yıl olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni”nde yaptığı konuşmada kültür sanat faaliyetlerinin toplumu birleştiren bir çimento olduğunu vurguladı. Ülkenin değerlerini kucaklama çabalarının dar bakış açılarıyla sınırlanmadığına dikkat çeken Erdoğan, geçmişte toplum mühendisliği projelerine mecbur bırakıldığımızı belirtti. Asırlardır değerlerini yaşatan ülkelerin olduğunu ancak ülkemizde büyük bir hoyratlıkla müktesebatın yok edildiğini ve aşağılandığını ifade etti. Erdoğan, büyütmeyle geçmişle bağları korumanın, değişimle asırlık değerleri yaşatmanın mümkün olduğunu göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en önemli demokrasi ve kalkınma atılımlarını gerçekleştirdiğini, kültür ve sanat alanında da herkesin kendini ifade etme imkanının olduğunu belirtti. Gençlerin farklılıklarını takdir ettiklerini ve desteklediklerini vurgulayan Erdoğan, insanın özgün üretim yeteneğini koruyacak ve geliştirecek önlemler almanın önemine dikkat çekti. Ancak, ülkemizde kültür ve sanat üretiminin istenen seviyede olmamasıyla ilgili nedenleri düşünmek ve ideolojik dayanışmanın ülkemize olan maliyetini tartışmak gerektiğini ifade etti. Kültür, sanat ve akademi dünyasının tefekkür etmesi ve tek tipleştiren ideolojik kabileler gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Erdoğan, siyasetten edebiyata, sanattan zanaata her alanda garip bir tablo ile karşı karşıya kalındığına dikkat çekti. Gençlerin bu konuda niyetli olduğunu ancak yeteri kadar gayret göstermediklerini ve cesaret sergilemediklerini üzülerek gözlemlediklerini söyledi. Dar kadrocu ve hizipçi anlayışın yerine daha çoğulcu, daha özgürlükçü bir yaklaşımın alınması gerektiğini belirtti. Ülkemizin potansiyelini idealler doğrultusunda harekete geçirebilmek için bu yaklaşımın önemli olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu mücadeleyi başarabileceğimize inandığını ve milletimizin bu dirilişi tekrarlayacağını söyledi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda İsrail’in Gazze saldırısına değinerek, dünyanın bu durum karşısında utanç verici bir tavır sergilediğini belirtti. İnsanlık adına utanç verici bir durum olduğunu ifade eden Erdoğan, bu saldırıları hak edenlerin yargılanması gerektiğini ve bu girişimlerin destek bulduğunu söyledi. 2024 yılının, zalimlerin hak ettikleri cezayı gördüğü ve mazlumların yaralarının sarıldığı bir yıl olacağına inandığını ifade etti.

Erdoğan, törenin ardından ödüllerini takdim ettiği kişilere teşekkür etti ve toplum fotoğrafı çekimiyle töreni sona erdirdi.