Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kurban Bayramı’nda İslam Düşmanlarına Karşı Güçlü Tepki Göstereceğiz”

İsveç’e tepki: Alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Teşkilatı’nın bayramlaşma programına canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı’nı sevinçle karşıladıklarını belirten Erdoğan, dünyadaki 2 milyar Müslüman’ın bu manevi iklimde huzur bulduğunu ifade etti. Ancak İslam ve insanlık düşmanlarının polis koruması altında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu durumu zedelemeye çalıştıklarını vurguladı. Erdoğan, İsveç’te yapılan saldırının da bu alçak girişimlerden biri olduğunu söyledi ve terör örgütleriyle İslam düşmanlığına karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti.

Erdoğan, Müslümanların kutsallarına hakaretin düşünce hürriyeti olmadığını vurgulayarak, batılı kibir abidelerine bunu öğreteceklerini ifade etti. Kurban Bayramı’nın farklı dil, din ve kültürlere sahip insanları birleştiren bir dayanışma simgesi olduğunu söyleyen Erdoğan, bu bayramın birliği ve sevgiyi güçlendirmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Dargınlıkların unutulduğu, yardıma ihtiyacı olanların elinden tutulduğu bu günlerde millet olarak birliklerini daha da güçlendirdiklerini ifade etti.

İstanbul teşkilatını kutlayan Erdoğan, bayram günlerinin özellikle depremzedelerle dayanışma göstermek için bir fırsat olduğunu belirtti. Devletin yanı sıra belediyeler ve sivil toplum kuruluşları olarak depremzedelerin yanlarında olduklarını ifade etti.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, muhalefetin hatalardan ders çıkarmanın olmayışını üzücü bulduğunu belirtti. Ülkenin sorunlarını seçmene yıkmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin geleceği için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Erdoğan AK Parti teşkilatına hitaben, zafer sarhoşluğuna kapılmamanın önemine dikkat çekti. Tepeden bakmanın partilerinde yer bulamayacağını söyledi ve tevazu, anlayış ve hoşgörünün kendilerine yakıştığını ifade etti. 21 yıllık tecrübeyi ilk günkü heyecanla birleştirerek hizmet yolculuklarına devam edeceklerini belirtti. İstanbul’un kapısını çalmadık, kalbini fethetmedik kimseyi bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, İstanbul’un yanı sıra diğer illerde de hizmetlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Erdoğan, deprem konutlarıyla ilgili bilgi vererek, 650 bin konuttan 319 bininin tamamlandığını ifade etti. Kabine toplantılarında gelecek dönemde atacakları adımları belirlediklerini söyleyen Erdoğan, bayram öncesi emeklilerin maaş ve ikramiyelerini ödediklerini ve memur maaşlarıyla ilgili düzenlemenin bayram sonrası Meclis’e sunulacağını belirtti.