Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Görüşmek Üzere Budapeşte’ye Seyahat Etti ve Spor Etkinliklerine Katıldı

Macaristan’da şampiyona temasları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine dün başkent Budapeşte’ye seyahat etti. Macaristan’ın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Janos Boka, Protokol Genel Müdürü Anett Varga, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu tarafından Budapeşte Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’nda karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ve Başbakan Viktor Orban ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşme, Başbakan Orban’ın çalışma ofisi olan Karmelita Manastırı’nda gerçekleşti ve Türkiye-Macaristan ilişkileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik süreci ve bölgesel-küresel gelişmeler ele alındı.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Macaristan Devleti’nin Kuruluş Günü kutlamaları ve Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerine katıldı. Erkekler 100 metre yarışının finalini izlerken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile stadyumda sohbet etti. Ayrıca Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vucic ve diğer liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Başkent Budapeşte’deki etkinliklerin ilk gününde erkekler 20 kilometre yürüyüş, erkekler gülle atma ve kadınlar 10 bin metre gibi heyecan verici yarışlar yapıldı. Milli sporcu Salih Korkmaz da 20 kilometre yürüyüşte 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmak için kota aldı.