Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki Su Kaynaklarının Korunması İçin Açılış Törenine Katıldı

Erdoğan’dan su seferberliği çağrısı: Bir damla da sen ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 66 ilde inşa edilen 369 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, su kaynaklarının hızla azaldığını ve iklim değişikliğinin su üzerindeki baskıyı artırdığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin su stresi çeken bir ülke olduğunu ve sınırlı kaynaklarımızı komşularımızla paylaşmak zorunda olduğumuzu dile getirdi.

Erdoğan, su güvenliğinin aynı zamanda gıda güvenliği anlamına geldiğini vurguladı ve suyun etkin, verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanılmasının ülkemizin gıda güvencesini sağlamak için zorunlu olduğunu belirtti.

Devletin su kaynaklarını koruma ve doğru yönetme sorumluluğunu taşıdığını dile getiren Erdoğan, suyun tükenme sınırına gelmeden korunması gerektiğini ve bu konuda her bireyin basit tedbirler alarak su israfının önüne geçebileceğine inandığını ifade etti.

Açılış programında, 66 ildeki 369 tesisten özellikle Mersin Pamukluk Barajı, Antalya Kapıçay Barajı ve Kocaeli İhsaniye Barajı’nın öne çıktığını belirten Erdoğan, bu projelerin ülkemize hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, su alanında gerçekleştirilen yatırımların Türk ekonomisine 5 milyar lira katkı sağlayacağını belirtti.

Erdoğan, su kaynaklarının korunması için başlatılan Sıfır Atık Projesi ile plastik atıkların kalıcı bir çözüme kavuşmasını hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düştüğünü, büyüme ve ihracatın iyi bir seviyede olduğunu ve enflasyonun da düşmeye başladığını ifade etti.

Açılış törenine, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve eski Tarım Bakanları Mehdi Eker, Veysel Eroğlu, Bekir Pakdemirli ve Vahit Kirişçi de katıldı.