Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ekonomik Büyümesini ve Yaptığı Çalışmaları Anlattı

Emeklilere kamu bankalarından 8-12 bin lira promosyon

Erdoğan: Türkiye’yi 21 Yılda 3 Kat Büyüttük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Kayseri ve Kilis mitinglerinde vatandaşlara hitap ederek Türkiye’nin ekonomik büyümesine vurgu yaptı. Erdoğan, “Türkiye’yi 21 yılda 3 kat büyütmeyi başardık. Şimdi amacımız, önümüzdeki dönemde ülkemizi 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın mitingde yaptığı konuşmalardan bazı başlıklar ise şu şekilde:

Deprem Sonrası Yapılan Çalışmalar

“Son dönemde milletçe başımıza gelen felaketlerden en büyüğü 6 Şubat depremleriydi. Depremde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı 80 bine yaklaştı. İnşallah yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine tamamlıyoruz.”

Refah Seviyesi ve Enflasyon

“En büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı verdik. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe, insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkartacağız.”

Emeklilere Müjde

“Emeklilere güzel bir haberim var. Emeklilere banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankalar da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacak. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilere hayırlı olmasını diliyorum.”

Muhalefet Eleştirisi

“Ülkemizde Cumhur İttifakı’ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade de yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa bırakınız maaşların yükselmesini, mevcut maaşları bile ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te yaptığı konuşmada da 6 Şubat depremlerinden Kilis’in diğer illere göre daha az etkilendiğini belirterek şunları kaydetti: “Kilis’te yıkılan binaların enkazının temizlenmesi ve hak sahiplerine konutların teslim edilmesi hızla devam ediyor.”

Erdoğan’ın muhalefeti eleştirdiği sözler ise şu şekilde: “Parti içi iktidar kavgaları kendilerini ilgilendirir ama deste deste para sayma görüntülerinin izahını yapamadılar. Çıkıp olayı dürüstçe açıklamak yerine sağa sola saldırarak, çirkinleşerek, kabalaşarak, skandalı örtbas edebileceklerini zannediyorlar. Bu partinin tabanı, iradelerinin işportada pazarlanır gibi hangi bedeller karşılığı olduğu bilinmeden CHP’ye peşkeş çekilmesinden rahatsız.”

Nevruz Bayramı Kutlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda milletin ve nevruz sevincini yaşayan coğrafyadaki kardeşlerinin Nevruz Bayramı’nı tebrik etti ve yeni umutlarla kutlanmasını diledi.