Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Görüşmesi Sonrası AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Atatürk Dizisi Yayınına İlişkin Açıklama

Disney'in 'Atatürk' dizisi hamlesi... AK Parti Sözcüsü Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin sona ermesinin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir açıklama yaptı. Çelik, krizlerin çıktığı her durumda Cumhurbaşkanımızın müdahalesiyle krizin çözüldüğünü ve Türkiye’nin önemli bir rol oynadığını belirtti. “Her tıkandığında cumhurbaşkanımızın devreye girmesi ile bir noktaya geliniyor” ifadelerini kullandı.

Çelik, sözde soykırım şebekesi olan Ermeni lobisinin faaliyetlerinin bilinmeyen bir şey olmadığını söyledi. “Kara propagandaların arkasında olduklarını biliyoruz. Türkiye’nin hassasiyetleri karşısında fikir hürriyeti diyorlar. Atatürk’ün dizisinin yayınlanması konusunda baskıya boyun eğiyorlar” diyen Çelik, bunun batı demokrasilerinin içinde bulunduğu bir krizi gösterdiğine dikkat çekti.

RTÜK’ün başlattığı inceleme hakkında konuşan Çelik, “Bunların yaptığı yok hükmündedir, saygısızlığa göz yumulamaz” dedi. AK Parti olarak en sert tepkiyi verdiklerini ifade eden Çelik, her kurumun gereken şekilde ilgilenmesinin faydalı olacağını vurguladı.

Ermeni lobisinin hastalıklı bir nefret lobisine dönüştüğünü belirten Çelik, kendi faaliyetlerini özgür bir şekilde göstermek isteyenlerin saygılı olması gerektiğini söyledi. Medya alanında örgütlenmeleri olduğunu ancak bu süreci belirleyecek bir güçlerinin olmadığını ifade eden Çelik, Atatürk dizisinin kaldırılmasından memnuniyet duyduklarını söylediklerini dile getirdi.

Çelik normalleşme adımları atıldığına dikkat çekerek, Ermenistan ile yürütülen normalleşme sürecini diaspora lobisinin eylemlerinden ayırdıklarını belirtti. Devletin kurumlarının bu süreci incelediğini ve RTÜK’ün muhataplarıyla görüşerek yanlış karardan dönmelerini talep edeceğini ifade eden Çelik, gereken sürecin işleyeceğini belirtti. “Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır” şeklinde konuştu.