Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Yılda Türkiye’nin Misyonu Değişmeyecek, Hedeflerimize İnançla Devam Ediyoruz

Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Asıl çıkışımızı Türkiye Yüzyılı ile 2024'le birlikte başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl mesajında birbirinden önemli konulara değindi. 2023 yılını geride bırakarak 2024’e adım attığımızı belirterek, yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Her yeni yılın heyecanla ve umutla karşılanması gerektiğine inandıklarını söyleyen Erdoğan, bu yılın buruk bir şekilde başladığını belirtti. Hem bölgemizdeki hem de dünyadaki olumsuzluklar ve şehitlerimizin verildiği son günler sebebiyle bu yılın buruk geçtiğini ifade etti. Ancak, umutlarını muhafaza ettiklerini ve daha güzel, huzurlu ve müreffeh bir geleceğe olan umutlarını koruduklarını vurguladı.

Erdoğan, barış çabalarının başarılı olması için öncelikle sözde demokrat ve özgürlükçü ülkelerin terör örgütlerine verdikleri destekleri kestiklerini görmemiz gerektiğini söyledi. Gazze’de masum çocukların ve kadınların katledilmesine karşı tüm ülkelerin ve kurumların ortak tavır aldığına şahit olmamız gerektiğini vurguladı. Ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı gibi çatışmaların durdurulması için adil ve samimi bir çaba gösterildiğini görmemiz gerektiğini de ekledi.

Erdoğan, sömürülen toplumların zenginliklerinin kendi gelecekleri ve refahları için kullanılması gerektiğini belirtti. Bu yüzden tüm ülkelerin, kurumların ve bireylerin ortak değerler ve ilkeler etrafında bir araya gelmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Türkiye olarak farklı bir misyona ve anlayışa sahip olduklarını belirten Erdoğan, sadece kendi güvenlik ve refah çabalarıyla değil, dünyanın huzurunu da önemsediklerini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin dostlarla ilişkilerini her alanda geliştirdiğini ve kardeşlerin dertleriyle dertlendiklerini belirtti. Dünyayı daha iyi, adil ve müreffeh bir geleceğe hazırlamak için her türlü çabaya destek verdiklerini söyledi. Bölgedeki barış çabalarını sürdürdüklerini ve Türkiye olarak farklı bir misyonu temsil ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaletsiz ve dengesiz küresel yönetim sisteminin son çırpınışlarını yaşadığına inandıklarını söyledi. Türkiye’nin başarılarıyla dostlara güven, düşmanlara korku vermeye devam edeceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin güçlenmesinin dünyanın her yerinde hak, adalet, özgürlük ve vicdan arayışlarının güçlenmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkıldığı sürece kimse bizi bölemeyeceğini söyledi. Türkiye’nin büyümesinin, diğerlerinin hesaplarının bozulması anlamına geldiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin güçlenmesinin diğerlerinin sömürülerine son vermesi anlamına geldiğini de ifade etti. Türkiye’nin istiklal ve istikbalinden taviz vermediği sürece hiç kimsenin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024’ün darbe girişimi, Kovid-19 salgını ve bölgemizdeki çatışmalarla zorlu bir dönemden geçtiğini ancak Türkiye’nin üreten, istihdam sağlayan ve büyüyen yapısıyla farkını bir kez daha ortaya koyacağını belirtti. 2023 hedeflerinin başlangıç olduğunu ve Türkiye Yüzyılı ile beraber gerçek çıkışlarını yapacaklarını ifade etti. Bu mücadeleyi desteklerinizle zaferle sonuçlandıracağımıza inandığını dile getirdi.

Erdoğan, yeni takvim yılının tüm millete ve insanlığa hayırlar getirmesini dilediği yeni yıl mesajını sevgi ve saygıyla tamamladı.