Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zirve Öncesi Toplantı ve Sokak Hayvanları

MYK toplantısında erken seçim konuşuldu: ‘Gündemimizde değil ve asla olmayacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi Öncesi Parti Toplantısında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesinde AK Parti Genel Merkezi’nde MYK üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Avrupa ve bölgedeki ülkelerin seçimlerine dair detaylı bir sunum yaptı.

Erdoğan, İran’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’a bir tebrik telefonu açtı. Erdoğan’ın “Bundan sonra aramızda Türkçe mi konuşalım Farsça mı?” sorusuna Pezeşkiyan’ın “Azeri Türkçesi anlaşmamızı biraz zorlaştırabilir” yanıtı verdiği ve tercüman aracılığıyla Farsça devam edildiği belirtildi. Erdoğan, “Pezeşkiyan’ın Türk ve reformist olması, Türkiye-İran ilişkilerine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

Sokak Hayvanları Yasası Gündemde

MYK toplantısında, sokak hayvanlarıyla ilgili yapılacak yasal düzenleme konusu ele alındı. Hazırlanan kapsamlı rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Erdoğan’ın, saldırgan ve hasta hayvanların uyutulmasını düzenleyen yasa teklifinin Meclis kapanmadan Genel Kurul’dan geçirilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

AK Parti grubunun muhalefetle yapacağı görüşmelerin ardından yasanın bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması ve ardından komisyon gündemine alınması bekleniyor.