Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gençleri Korumak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fail de mağdur da gençlerimiz... Bu hadiselerin önüne geçecek adımlar atacağız

“`html





Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizi Modern Kötü Etkilere Karşı Korumalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz cuma günü hayatlarının baharındaki iki genç kızımız, vahşi bir cinayete kurban gitti. Kimi zaman dijital platformlardan yayılan cerahatin, kimi zaman sapkın akımların, kimi zaman uyuşturucu illetinin, kimi zaman alkol belasının, kimi zaman televizyon dizilerinin özendirdiği mafya kültürünün, kimi zaman da infaz ve ıslah sistemimizdeki boşlukların bu acıların yaşanmasında rol oynadığını görüyoruz.” dedi.

Erdoğan, üniversitelerin eğitim kalitesi için yapılan çalışmalara değinerek, “Okul öncesinden başlayarak yükseköğrenime kadar Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesi temel önceliğimiz olmuştur. Yükseköğretim kurumlarının sayısı ve öğrenci sayılarındaki artış, üniversitelerimizin önemini göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısının artışına dikkat çekerek, “2002 yılında 16 bin olan uluslararası öğrenci sayımız, bu yıl 340 bini geçti. Bu öğrencilerin ülkeye katkısı 3 milyar doları bulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, gençlerin kötü etkilere karşı korunmasının önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz. Üniversitelerin gençlerimizin milli kimlik gelişimine katkı sağlaması gerekmektedir.” diyerek sözlerini noktaladı. Ayrıca, üniversitelerin terör, uyuşturucu gibi sorunlarla mücadelede daha aktif rol alması gerektiğine değindi.



“`