Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Atama Kararları

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Göre Yeni Atamalar ve Görevden Almalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararlar doğrultusunda, Kanada Büyükelçiliği’ne Can Dizdar atandı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün görevden alındı.

Dışişleri Bakanlığı’nda Senem Güzel, Julide Kayıhan, Ayşegül Gökçen Karaarslan, Arda Ulutaş, Yunus Emre Koçak ve Aytaç Yılmaz yeni atamalarla göreve başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Arzu Kalkan, Milli Savunma Bakanlığı’nda Abdulbaki Özden, Ali Külüş, Uğur Gönülalan ve Bekir Sıtkı Şener, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Mustafa Caner Meydan, Caner Koçoğlu ve Kemal Köksal Kaşıkçı göreve getirildi.

Ticaret Bakanlığı’nda Tayfun Kılıç, Burak Güreşçi, Belkıs Gürsel, Hakkı Barutçu, Yaşar Baltacı, Erkan Ertürk, Ersay Cete, Emine Gökçe Ergen ve Mehmet Ballı yeni görevlere atandı. Ulaştırma Bakanlığı’nda Aziz Aksu, Ömrüye Ayan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman gibi isimler görevlerine başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Hüseyin Kasay ve Tuğba Yiğit yeni atamalarla göreve getirildi. Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu’nda İbrahim Dinçer ve Abdullah Buğrahan Karaveli, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nda İlker Ilgın, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde Taha Arvas gibi isimler de yeni görevlere getirildi.

Ayrıca, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Devlet Malzeme Ofisi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ, Türkiye Elektromekanik Sanayi AŞ, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ, Türkiye Taşkömürü Kurumu gibi kurumlarda da birçok yeni atama gerçekleşti.

Son olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Müfettiş Sıdık Akkılıç, Ticaret Bakanlığı’nda Adil Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde İsmail Çağlar gibi isimler de yeni görevlerine başladı.