Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gündemdeki Açıklamaları

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimim' ifadesi... Çelik: Siyaseti bırakıyorum anlamında değil

ERDOĞAN’IN SON SEÇİMİM İFADESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldiği toplantıda, “Bizim hatırlanacağımız şeyler hizmetlerdir der. Uzun zamandır kendisiyle beraberim. Daha iyisini yapalım, daha ötesini yapalım diye siyasette genç arkadaşlarımızın yetişmesine önem veriyor” dedi. Ayrıca anayasal görevinin sınırlanmasına atıfta bulunan Erdoğan, “Arkadaşlarımızın yaptığı açıklamalar teknik. Böyle bir siyasi gündemimiz yok. Meclis’in kendini feshetmesiyle ilgili. Liderlerin siyasi ömrüne vatandaş karar veriyor” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Vatandaş Cumhurbaşkanımız hizmet etmeye devam etsin diyor. Cumhurbaşkanımız kal derse kalırız der. İlk geldiğimiz günden beri buna bağlıyız, sicil amirimiz millettir bizim” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KADIN HAREKETLERİNDEN BİRİNE SAHİBİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sivil siyasetin önemine vurgu yaptığı toplantıda, “Dünyanın en güçlü kadın hareketlerinden birine sahibiz. Temayüller, anketler vatandaşımız ne istiyor onu anlamakla ilgiliydi. Yerel yönetim başkanlığımız seçim sonrası sürekli fotoğraf çeker. 5 yıl sonra toplandığımızda 5 yıllık sonuç önümüze gelir. Sürekli bir raporlama var” dedi. Ayrıca Erdoğan, “Siyaset bir matematik alanı değil. Yanıldığımız alanlarda olabilir” şeklinde konuştu.

HAYAT TARZINA HİÇ MÜDAHALE EDİLMEMİŞ DÖNEM BİZİM DÖNEMİMİZDİR

Erdoğan, geçen seçimlerdeki performanslarıyla ilgili olarak, “Geçen seçimlerde bize Sayın Kılıçdaroğlu için önde deniyordu. Bir sürü siyaset bilimci, daha sonra analizinde nasıl yanıldığını izah etmek zorunda kaldı. Siyaset yapma biçimi demokrasilerin en büyük gücüdür. Bazen ideolojik hareket ediyorsunuz diyenler oluyor. Vatandaşımızda kaygı oluşmuşsa buna cevap vermek boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ, CHP’NİN İLERİSİNDE BİR NOKTADADIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk size dedi ki şu illeri alın diyor, CHP Genel Başkanı bunun Atatürk’le ne ilgisi var. AK Parti, CHP’nin ilerisinde bir noktadadır” dedi. Ayrıca Erdoğan, “27 Nisan muhtırası bir Atatürk istismarıdır, kapatma davası bir siyasi provokasyondur, Laiklikle ilgili istismar” şeklinde konuştu.