“Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Diplomatik Adımlar ve Ekonomik Gelişmeleri Değerlendirmek Üzere Toplanıyor”

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor: İşte gündem maddeleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dış politika adımları, ekonomik gelişmeler ve terörle mücadele konuları üzerine toplanıyor. Toplantıda, NATO Liderler Zirvesi ve Körfez turu değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ay diplomasi trafiği oldukça yoğundu. Öncelikle Litvanya’da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne katıldı ve ardından Körfez turuna çıktı. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etti. Bu üç ülke ile savunma ve enerji gibi farklı alanlarda 18 anlaşma imzalandı. Görüşmelerin sonuçları, Kabine toplantısında değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek. Abbas, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecek ve Salı günü yapılacak görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler ile güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak.

Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum da ele alınacak. Ayrıca, tahıl koridoru anlaşmasının süresinin dolmasıyla ilgili gelişmeler de gündemde yer alacak.

Ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele operasyonlarının son durumu da Kabine toplantısında değerlendirilecek konular arasında yer alacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapacak.