Dani Alves’e Cinsel Taciz İddiasından 9 Yıl Hapis Cezası Talebi

Dani Alves'e cinsel taciz suçundan 9 yıl hapis istemi!

Dani Alves, eski bir Barcelona futbolcusu olarak bilinirken, geçtiğimiz 30 Aralık gecesi Barselona’da bir gece kulübünde cinsel taciz iddiasıyla 23 yaşındaki bir kadına karşı gözaltına alındı. Devam eden soruşturma sonucunda tutuklanan 40 yaşındaki futbolcu için savcılığın ceza talebi de belirlendi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, ifadeler ve bilirkişi raporu doğrultusunda Dani Alves hakkında cinsel saldırı suçundan 9 yıl hapis cezası ve 150 bin euro tazminat istedi.

Dani Alves, Barcelona’dan ayrılarak 2022 yazında Meksika ekibi Pumas’a transfer oldu ve aynı yıl Dünya Kupası’nda da forma giydi. Ancak 20 Ocak’ta Barselona’ya döndüğünde gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Soruşturma sürecinde üç kez ifade değiştiren Alves, başlangıçta suçlamaları reddetti, ancak daha sonra cinsel ilişkiyi kabul ederek eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek ve onu korumak için ilk ifadesinde yalan söylediğini itiraf etti.

Model eşi Joana Sanz, cinsel saldırı iddiaları sonrasında Alves’ten ayrıldığını açıkladı. Ayrıca Meksika ekibi Pumas, iddiaların ardından Alves’in sözleşmesini feshettiğini duyurdu.