Darıca İlkokulu’nda Veli ve Öğretmen Arasında Şiddet Olayı

Veli dehşeti kamerada: Sınıfı basıp çocuğuna saldıran öğrenciyi aradı, öğretmenin üzerine yürüdü

Darıca ilçesinde bulunan Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu’nda yaşanan olay, veli M.A.’nın öğrencisiyle yaşadığı kavgayı öğrenmesiyle başladı. Sabah okula gelen M.A., öğretmen Burak Laçin’den kavgaya karışan öğrenciyi göstermesini istedi ancak Laçin olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine M.A., okula çağırdığı yakınlarıyla birlikte Laçin’in üzerine yürüdü ve öğretmen Mehmet Demir darp edildi. Olay anları, cep telefonu kamerasına yansıdı. Demir, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Şikayet üzerine veli M.A. gözaltına alındı.

Eğitim camiası ise olay sonrası bir araya gelerek konuyu ele aldı. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, şiddet olaylarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Öncelikli talebimiz can güvenliğidir. Okullarda güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekmektedir.” dedi. Valilik tarafından yapılan açıklamada ise olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, okulların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hayata geçirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Tekin ayrıca, “Veli Randevu Sistemi”nin eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi için önemli olduğunu vurguladı.