Darıca’daki Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda Öğretmenlere Şiddet Uygulanması Olayı Yaşandı

Kocaeli’de okulu basıp iki öğretmene dehşeti yaşattılar! Utanmadan bir de şikayetçi oldular

Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda dün saat 16.00 sıralarında yaşanan bir olay, büyük çekişmelere neden oldu. Top isabet eden bir öğrencinin ailesine konuyu bildirmesiyle birlikte, okula gelen aile bireyleri ile sosyal bilgiler öğretmeni Volkan Ayhan ve fen bilgisi öğretmeni Evren Türkeri arasında bir tartışma başladı. Tartışma hızla büyüyerek, sınıfın içinde ve okul koridorlarında iki öğretmenin şiddete maruz kalmasına neden oldu. Diğer öğretmenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri tutuklama kararıyla gözaltına aldı.

Durumla ilgili olarak Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) 2 No’lu Şube, bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, “Öğrencilerin gözleri önünde gerçekleşen bu şiddet olayını şiddetle kınıyoruz. Okul Müdürü Yusuf Aktaş ile görüştüğümüzde, kolluk kuvvetlerinin olay yerine geç gelmesinin, olay öncesinde okula tek gelen bir kadın velinin bilinçli olarak ve taksirle kamu bir kurumda öğretmenlere şiddet uygulamak amacıyla gelmesini kabul etmiyoruz. Olaya tanık olan öğrencilerimiz, unutamayacakları bir psikolojik travma yaşadı. Diğer öğretmen arkadaşlarımız, bu şiddet olayı karşısında hem fiziksel hem de psikolojik travma yaşadıklarını anlattı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, saldırganların tutuklanmasının talep edildiği belirtildi ve şöyle denildi: “Şiddet uygulayan aile üyelerinin karakola gidip şikayette bulunmaları kabul edilemez. Kamu personeli, devlet adına görev yapan bir konumdadır. Bu şiddet, sadece öğretmenlere değil, onlara görev veren makama da karşı işlenmiştir. Savcılığa sevk edilmelerini ve tutuklanmalarını talep ediyoruz. Aksi durumda, öğretmenlerimize bir zarar geldiğinde, sorumluların kim olduklarını biliyoruz.”

Soruşturmanın hala devam ettiği bildirildi. (DHA)