Davutoğlu ve Karamollaoğlu’nun Sohbet Ettiği Grup Toplantısında Dikkat Çeken Diyaloglar

Ahmet Davutoğlu: Bahçeli 50+1’de tutarlı

Saadet-Gelecek grup toplantısında ortaya çıkan bir diyalog, dikkatleri üzerine çekti. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu sözlerle konuşmasına başladı: “50 artı 1’in indirilmesiyle ilgili bir adım atıldı. Ancak 6 adayın yer aldığı bir seçimde yüzde 25 oyla seçilen bir cumhurbaşkanının, yüzde 75’in onaylamadığı gerçeğini göz ardı edemeyiz. MHP lideri Bahçeli’nin ‘Demokratik meşruiyet’ vurgusu oldukça yerinde. Bu durumda Bahçeli mantıklı bir tutum sergiliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni savunurken bugüne kadar nasıl tutarlı bir şekilde davrandıysa, şimdi de aynı mantıkla davranmaktadır.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da konuşmasında ülkenin birçok problemi olduğuna dikkat çekti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “50+1’i kim getirdi? Siz getirdiniz. Ancak şimdi o gücü kaybettiniz ve artık o dönem sona erdi. Bahçeli’nin ortaya koyduğu tutum için teşekkürlerimizi sunarız. Anayasa, bu şekilde değiştirilemez.”

Bu önemli toplantı öncesinde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kuliste bir araya gelerek çay içip sohbet ettiler. Bu samimi ortam, iki lider arasındaki yakın ilişkiyi gösteriyor.