Dehşet Verici Soygun Serüveni: Şengün İzmir’de Korku Yarattı

İzmir’de dehşet saçtı... Cinayet gasp, soygun

İzmir’de Cinayet Zanlısı Serbest Bırakılan Şahıs, Şehirde Dehşeti Yaşattı

İzmir’de cinayet suçundan 2004 yılında cezaevine giren ve 2019 yılında denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilen Bülent Şengün (37), 27 Ağustos’ta Torbalı’da bir akaryakıt istasyonunda yaşanan olayda pompacıyı dövdükten sonra 10 bin TL’sini gasp ederek kaçtı. Şengün, bir taksiye binip sürücüyü vurarak öldürdükten sonra bir dizi soygun ve gasp olayı gerçekleştirmiştir.

Şengün’ün kaçışı sırasında bir hafif ticari aracı gasp ettiği ve daha sonra bir markette çalışanı tabancayla yaralayıp kaçtığı belirtilmiştir. Polis ve jandarma ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışmalarına devam etmektedir.

Geceleyin Karabağlar’a giden Şengün, bir vatandaşı tehdit ettikten sonra yaşanan kovalamaca sonucunda Menderes’te polis ekipleri tarafından yakalanmıştır. Şengün’ün üzerinde yapılan aramada 13 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Emniyetteki ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve cinayetleri uyuşturucunun etkisiyle işlediğini belirten Şengün, “Uyuşturucu parası bulmak için bu olayları gerçekleştirdim” demiştir.

Market saldırısında ağır yaralanan İlayda Algar’ın yaşam savaşı verdiği, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı ve durumunun ciddi olduğu bildirilmiştir.

Arif Karabacak’ın cenazesi, dün toprağa verilmiştir. Karabacak’ın ailesinin büyük bir üzüntü içinde olduğu ve tüm ailesinin perişan olduğu belirtilmiştir.