DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş’ın Adaylık Açıklamasını Tartışıyor

Demirtaş kararı CHP’yi bekliyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş’ın adaylık açıklamasının “şaşırtıcı bir hamle olarak tartışılmasını hayretle takip ettiklerini” söyledi. CHP Parti Meclisi’nin, DEM Parti ile yapılacak pazarlık konusunda İstanbul’un Esenyurt ve Adalar ilçeleri ile Mersin ve Adana’nın bazı ilçelerine ilişkin değerlendirmeyi gelecek haftaki toplantıda yapması bekleniyor. DEM Parti Sözcüsü Doğan, iki gün süren Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında gelinen noktayı dün açıkladı. Doğan, “CHP ve DEM Parti’nin ayrı ayrı komisyonları, karşılıklı çalışarak, detaylı bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Şu anda üzerinde çalışılan konular, nerelerde kimlerle, nasıl güç birlikleri yapılabileceğidir. Bu, birkaç günde tamamlanabilecek bir çalışma değildir” dedi.

Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilme olasılığına yönelik sorular üzerine Doğan şunları söyledi: “Sevgili Başak Demirtaş, bizim arkadaşımız, yoldaşımızdır. Eğer bir gün siyasete dahil olmak ve aday olmak isterse, DEM Parti bu süreçte yer alacaktır. Bu durum hiç şaşırtıcı değildir, tam tersine beklenebilirdi. Bu konunun şaşırtıcı bir şekilde tartışılması, gerçekten hayret vericidir. Belirsiz bir ilin adayının kim olacağını soruyorsunuz. Bu konu, ilgili kurullar tarafından tartışılması gereken ve üzerinde çalışmaların devam ettiği bir konudur.

2024’e gelindiğinde temel hedefimiz, sadece İstanbul değil, Hatay, Adana, Muğla, Aydın, Kars gibi kritik yerlerin tamamıdır. 2019 yerel seçimlerinden farklı olarak, 2024 seçimlerinde amacımız kazanmak, kaybetmek değil. Aslında, Türkiye’nin dört bir yanında aday gösterme eğiliminde önemli bir değişiklik yok.”

Doğan ayrıca önseçim sürecinin tamamlandığını ve il ve ilçe adaylarını 29 Ocak’ta Diyarbakır’da tanıtacaklarını da açıkladı.