Demirören Medya ve Teknoloji MTAL: Geleceğin Medya Profesyonellerini Yetiştiren Bir Okul

Demirören Medya ve Teknoloji MTAL geleceğin iletişimcilerini bekliyor

Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencileri, medya sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte çalışarak, medyanın geleceğini şekillendirmeyi hedefleyen bir eğitim alıyorlar. Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi önemli kurumlarda staj yapma fırsatı elde ediyorlar. Bu okulda gazetecilik ve radyo-televizyon olmak üzere iki bölüm bulunuyor ve öğrencilere basılı medyadan dijital medyaya, televizyondan pod-cast’e, sosyal medyadan YouTube’a kadar her alanda çağdaş bir eğitim sunuluyor.

Öğrenciler, 18 kişilik sınıflarda eğitim alarak, ilk yıldan itibaren İngilizce öğretmenlerden dersler almaya başlıyorlar. Ayrıca ikinci bir yabancı dil de öğrenebiliyorlar. Okul, uluslararası denklik programlarına da katılıp öğrencilere Avrupa Birliği akreditasyon programları kapsamında mesleki staj yapma fırsatı sunuyor. Ayrıca, öğrencilerin Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla robotik kodlama, yapay zekâ gibi derslerle müfredatı zenginleştiriliyor. Okul bünyesindeki AR-GE merkezi, arttırılmış sanal gerçeklik, dijital medya ve “yeni gazetecilik” üzerine projeler geliştirilmesi için imkanlar sağlıyor.

Bu okulu tercih eden İstanbul dışındaki öğrencilere yurt imkanı sunulurken, yemek, servis, kaynak kitapları ve okul kıyafetleri gibi tüm ihtiyaçlar Demirören Medya tarafından karşılanıyor. Başarılı öğrencilere burs imkanı da sağlanıyor ve Demirören Medya içindeki büyük medya markalarında çalışma olanağı sunuluyor. Bu sayede öğrenciler, hem eğitimlerini tamamlama hem de iş hayatına atılma fırsatı buluyorlar.