Denizlerde Yeni Av Sezonu Heyecanı!

Balık sezonu başladı: Çok palamut az hamsi

Denizlerde Su Ürünleri Av Sezonu Başladı!

Denizlerde 15 Nisan’da sona eren av yasağının ardından 2024-2025 su ürünleri av sezonu, 1 Eylül itibarıyla başladı. Gırgır ve trol yöntemleriyle gerçekleştirilen balıkçılık faaliyetleri, yaklaşık 4.5 aylık aranın ardından tekrar başladı. Balıkçılar, 1 Eylül öncesi teknelerini ve ağlarını onarıp yeni sezona hazırlandı ve gece yarısından sonra ağlarını denize bıraktı.

İstanbul Arnavutköy’de av yasağının kalkmasıyla Karaburun Limanı’ndan denize açılan balıkçılar, palamut bolluğu ile sezona başladı. İlk yakalanan palamutlar halka dağıtıldı.

Gece boyunca devam eden avlanma faaliyetlerinin ardından balıkçılar, Gürpınar Balık Hali’ne koşarak yakaladıkları balıkları satmaya çalıştı. Balıkçılar, yeni sezonda umutlu olduklarını belirtirken, fiyatların cins, talep ve arz durumuna göre şekilleneceğini ifade etti.

Balık tezgahlarındaki palamut bolluğu, fiyatlara da yansıdı. Trabzon’daki balık tezgahlarında 150-200 TL arasında satılan palamut, yeni sezonun ilk gününde 75 TL’ye kadar düştü. Vatandaşlar, 3 tanesi 200 TL’ye satılan palamuta ilgi gösterirken, istavritin kilosu 75-100 TL, mezgitin kilosu da 100-150 TL arasında satışa sunuldu.