Denizli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı’nda Muhteşem Koreografi Gösterisi Sergiledi

Liselerde 29 Ekim coşkusu! Cumhuriyetin 100. yaşı ve Atatürk’ün imzasını çizdiler

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası dolayısıyla özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Okul bahçesinde Türk besteci Muammer Sun’un “Biz Atatürk Gençleriyiz” marşı eşliğinde bir koreografi gösterisi sergilediler. Öğrenciler, “Cumhuriyetin 100. Yılı” ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sembolik imzasını oluşturarak, okul bahçesinde dizilerek bu gösteriyi gerçekleştirdiler. Gösteri havadan dron kamera ile görüntülendi. Koreografiyi hazırlayan beden eğitimi ve spor öğretmenleri Ayşegül Gök ve Göksen Gün, programın sonunda bir harmandalı gösterisi de sergiledi.

10. sınıf öğrencisi Fatma Nur Genç, gösterinin çok güzel olduğunu belirterek, “Cumhuriyet’in 100. yılında özel bir etkinlik gerçekleştirdik. İki haftadır emek vererek bu koreografide çok çalıştık. Duygularımızı ve hislerimizi burada anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu millet ve bu vatan, Atamız tarafından biz gençlere emanet edildi. Bu emanete sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Çok mutluyuz” dedi. Aynı şekilde, 11. sınıf öğrencisi Ahmet Ali Yüncü de Cumhuriyet’in 100. yılını kutladıklarını ve güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Uzm. Öğretmen Turan Genç ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası ve Cumhuriyet’in 100. yaşına özel olarak öğretmenler ve öğrenciler tarafından koreografi hazırlandığını belirtti. Genç, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerin bu koreografide harika bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti. Cumhuriyet’in 100. yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladıklarını vurguladı.