**Deprem Mağduru Orhun Ensari Bankanın İhmaline Maruz Kaldı**

Bankada geleceği yok oldu

Orhun Ensari, 6 Şubat depreminde yaşadığı trajedi sonrasında bankanın ihmalleri nedeniyle ciddi bir borç yükü altına girdiğini iddia etti. Ensari’nin start-up’ının kodları ve ailesinin 11 adet Bitcoin’i bankanın kiralık kasasında kaldığını belirtildi. Ancak, depremin ardından yaşanan su baskınları sonrasında bankanın yetersiz müdahalede bulunması ve kasayı korumaması Ensari’nin dijital verilerini kaybetmesine neden oldu.

Ensari, bankaya karşı adım atmaya çalıştığını ancak bankanın süre talebi nedeniyle beklemek zorunda kaldığını ve bu süre içerisinde dijital verilerin yok olduğunu ifade etti. Suç duyurusunda bulunan Ensari’nin avukatları banka ile 13 Mart’ta toplantı gerçekleştirdi ve 27 Mart’ta uzlaşma kararı açıklanacak.

Orhun Ensari’nin yaşadıklarını anlatarak, “Hem ailecek kripto para birikimimizi hem de start-up açısından dijital veri setimizi kaybettik. Bu durum bize büyük bir borç yükü getirdi. Ayrıca depremde evimizi kaybettik ve sevdiklerimizi kaybettik. Şirketimin diski ve kripto para soğuk cüzdanımızın kurtarma kodları elimizden çıktı. Banka da nemli bir ortamda disklerimizi oksidasyona uğrattı ve kurtarma hakkımızı elimizden aldılar” şeklinde konuştu.