Depremde Kayıplara Rağmen Başarı Hikayeleri

Engel tanımayan şampiyonlar

Depremde Kaybettiklerim İçin Şampiyonu

Türkiye genelinde 973, yurtdışında ise 11 sınav merkezinde düzenlenen ve 1 milyon 38 bin 544 sekizinci sınıf öğrencisinin başvurduğu LGS merkezi sınavına 992 bin 906 aday katıldı. Adaylar tercih sürecine girecek.

Mart ayının sonlarında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler, Ebrar Siteleri’ni yıktı, ancak aralarında ailesiyle beraber hayatta kalanlar da oldu. Bu şanslı kişilerden biri de LGS merkezi sınavı şampiyonu Efe Talha Palabıyık oldu. Depremde kaybettiği yakınları için şampiyonluk hedefini belirleyen Palabıyık, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Deprem sonrası rehber öğretmenlerimle zor zamanları atlatmamı başardım. Sonrasında derse yoğunlaştım. Kayıplarımı onurlandırmak için Türkiye birincisi olmayı amaçladım.”

Efe Talha’nın annesi Fatma Palabıyık da şunları dile getirdi: “Oğlumun başarısı bizi gururlandırıyor. Zor şartlarda bunu başarması dikkate değer.”

Ölen Babam Gibi Şifa Dağıtmak İstiyorum

LGS merkezi sınavını başarıyla tamamlayan Arda Köker, sağlık alanında babasının yolunda gitmek istiyor. Babası Afrin’de görevdeyken COVID-19’dan vefat etmiş olan Arda, “İnsanlara şifa dağıtmak istiyorum. Bu yolda zorlukları aşmayı öğrendim,” dedi.

Şırnak’ta yaşayan ve kaportacı olan babasının desteğiyle LGS’de Türkiye birincileri arasında yer alan Mehmet Şevki ise hedeflerini belirlerken ailesinin verdiği destekten bahsetti: “Babam bana örnek oldu, onun yaptığı fedakarlıklardan ilham aldım. Galatasaray Lisesi’nde eğitim görmek istiyorum.”