Depremin Ardından Yeni Bir Başlangıç

112 Havva’dan 3 yetim kardeşe ev... Depremzede kardeşlerin ‘mutluluk’ penceresi

Depremin Ardından İyilik Melekleri Devreye Girdi

Hatay’da 6 Şubat depremi ile sarsılan 9 yaşındaki Danyel ile ikiz abileri Ramazan ve Ahmet, felaketi atlatan diğer çocuklar gibi büyük zorluklarla karşılaştı. Üç kardeş, depreden birkaç yıl önce babalarını kaybettikten sonra anneleri Yüksel Aras ile hayatlarına devam etmişlerdi. Yüksel ve Ali Aras uzun süren çabalara rağmen tüp bebek tedavisi sonucunda Ahmet ve Ramazan’ı kucaklarına almışlardı. Daha sonra Danyel’in katılmasıyla mutlu bir aile olmuşlardı. Ancak Danyel 4 yaşındayken Ali Aras’ı kaybetmeleriyle zorlu bir hayat başlamıştı.

Hayatlarındaki zorluklara ve annelerinin meme kanseri teşhisiyle eklenen yeni sıkıntılara rağmen çocuklar okullarına devam etmeyi başardılar. Bir gün iyilik meleklerinden biri olan 112 Havva ile karşılaşana kadar çadırlarda yaşayan aile, daha sonra yeni bir ev hayaline kavuştu. Yüksel Aras, “Her şey bitti derken umut ışığı” diyerek yaşadıklarını şu şekilde özetledi:

“Mutlu ve huzurlu bir hayatımız varken önce eşimi, sonra evimi, daha sonra da sağlığımı kaybettim. İlk yıkımı 2019’da yaşadım. Deprem gecesi evden çıkamayınca çadırda kaldık, sonra ise Havva Hanım’ın yardımıyla yeni bir eve taşındık. Çocuklarım artık rahatça ders çalışabilecekleri odalara kavuştular. Benim en çok özlediğim şey ise çocuklarıma pizza yapabilmek. Artık yeni evimizde fırınımız da olacak. Bundan sonra hiçbir şey beni üzemeyecek.”

Kütüphane ve Okuma Alışkanlıklarına Destek

Ülkem Okuyor Derneği, Havva Aydanur Ertuğrul tarafından kurularak, depremzede çocukların eğitimine ve ailelerin barınma sorunlarına çözüm olmak için çalışıyor. Dernek, Hatay’da 21 kütüphane kurarak çocukların okuma alışkanlıklarını desteklemekte ve eğitimlerine erişimlerine katkı sağlamaktadır. Bu süreçte dernek, 3 depremzede çocuğa ev yaparak destek olmuştur. Havva Aydanur Ertuğrul, Hürriyet’in desteğinin artmasıyla daha fazla ihtiyaç sahibine destek olabileceklerini belirtmiştir.