Depremzedeler Konteyner Vaadiyle Dolandırılıyor

Depremzedeleri dolandırdılar vicdansızlar

Birçok depremzede aile, konteyner alabilmek için başvuruda bulundu. Ancak, istenen depremzede belgesini ve nakliye ücretlerini gönderen ailelerin bekleyişi sonuçsuz kaldı. Telefonları engellenen ve mesajlaşmaları sayfa tarafından silinen depremzedeler, paralarının geri gönderilmediğinden şikâyet ediyor.

Deprem bölgesinde zor durumda olan depremzedeler, dolandırıcılık faaliyetleriyle karşı karşıya kalmaktansa şikâyet etmeyi veya hakkını aramayı vazgeçiyor. Şikâyet sürecinin yorucu olması nedeniyle vazgeçen depremzedelerin sayısı da artıyor.

Köyde yaşayan Selvihan Bilgin, “Konteyner için 7 bin TL olan nakliye ücretinin 3 bin 500 TL’sini göndermem söylendi. Hızla gönderin, hakkınız gitmesin deyince parayı göndermiş oldum. Ancak bir süre sonra her yerden engellendim ve mağdur oldum. Şikâyetçi olmak için yaklaşık 500 TL’lik yol ücreti harcadım, ancak sonunda vazgeçtim” diye konuştu.

Mahmut Bereketoğlu ise 3 bin 500 TL parasını kaybettiğini belirterek, “Şikâyet süreci çok yorucuydu ve sonunda vazgeçtik. Karakola ulaşmak bize bin liraya mal oluyor ve bu nedenle hakkımızı aramaya cesaret edemiyoruz. Ancak başka insanların da mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Instagram sayfasından bir görevli ise olayla ilgili olarak “Böyle bir çalışmamız vardı, ancak artık yok” ifadelerini kullandı.