Destek ile Depreme Karşı Yardım: Havva Aydanur Ertuğrul

112 Havva’dan çocuklara ‘acil’ yuva

Havva Aydanur Ertuğrul: Deprem Bölgesinde Çocuklara Yardım Eli

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 personeli olarak görev yapan 38 yaşındaki Havva Aydanur Ertuğrul, bir çocuk annesi. Ancak o, deprem bölgesindeki çocuklara annelik şefkatiyle yardım eli uzatıyor. Havva’nın kararlı hikayesi, büyük depremin ardından görevlendirildiği Hatay’da enkaz altından çıkar çıkmaz kitap isteyen Gürkan Öztürk’le tanışması ve “Buraya kitap yığarım” sözü vermesiyle başladı. Bu sözle birlikte Havva’nın yeni hedefi, deprem bölgesindeki eğitim ihtiyaçlarına katkı sağlamak oldu.

Ülkem Okuyor Derneği’ni kuran Havva, asıl amacının kitap okumayı yaygınlaştırmak olduğunu belirtiyor ancak öncelikli olarak depremzedelerin acil ihtiyaçlarına odaklandı. Gelen bağışlarla çadır ve konteynerlerde yapılan okul ve kütüphanelere şimdi eşyalarla donatılıp çocuklara ve ailelerine teslim edilecek prefabrik evler de eklendi.

Havva’nın yardım eli uzandığı çocuklardan biri olan Meriç, depremden sonra ahırdan çıkıp yeni evine yerleşecek. Yapımı tamamlanan diğer ev ise annesini kaybetmiş olan Kerim ve ailesine teslim edilecek.

Depremde annesini kaybeden 10 yaşındaki Kerim ve kardeşleri için yılan ve farelerden uyuyamadıklarını belirten Havva, annelerinden miras kalan arsaya yapılan evleri, Anneler Günü’nde teslim edeceklerini belirtiyor. Havva Aydanur Ertuğrul’un Hatay’da yaptığı yardımlar, Hürriyet’in haberinde yer aldıktan sonra gelen bağışlarla desteklenmeye devam ediyor. Ertuğrul, “Destek geldikçe ev yapmaya devam edeceğiz” diyor.