Devlet Bahçeli: “Terör Karşısında Kararlıyız!

MHP lideri Bahçeli: Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerine göre, CHP Genel Başkanı, yeniden yapılan Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Kayseri Milletvekiline karşı nezaketsiz ve temelsiz bir tavır sergilemiştir. Bahçeli, CHP Genel Başkanının terörle ilişkilendirme çabalarını eleştirerek, “BU ŞAHISIN AĞZINDAN ÇIKACAK SÖZLER BUNLAR MI OLMALIYDI?” diye sormuştur. MHP liderine göre, terörle ilişkilendirme iddiaları ağır bir iftira olmanın yanı sıra, haksız ve saygısız bir beyanat olmuştur.

Bahçeli, CHP liderinin terör ve terörist algısı konusunda öncelikle kendi duruşunu gözden geçirmesi gerektiğini ifade etmiştir. Terörle mücadelede kararlılıkla yoluna devam eden Milliyetçi Hareket Partisi’nin, terörle ilişkilendirilmesine karşı sert bir tavır sergilemiştir. Devlet Bahçeli, “BİR PARTİ GENEL BAŞKANI DEĞERLENDİRMESİNİ BU ÇERÇEVEDE Mİ YAPMALIYDI?” diyerek CHP Genel Başkanının söylemlerini eleştirmiştir.

CHP Genel Başkanının terör örgütleriyle ilişkilendirmelerinin yanlış ve abartılı olduğunu savunan Bahçeli, “YUMUŞAMA ARAYANLAR ÖNCE BU SEVGİDE UZLAŞACAK CESARETİ GÖSTERMELİDİR” demiştir. MHP lideri, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yaparak terörle mücadelede kararlı olduklarını ve terörist belediye başkanlarını ve milletvekillerini kabul etmeyeceklerini belirtmiştir.

Hakkari Belediye Başkanı’nın terör örgütüyle ilişkilendirilmesini skandal olarak nitelendiren Bahçeli, “TERÖRİST BELEDİYE BAŞKANI, VEKİL İSTEMİYORUZ” diyerek teröristlerin devlet ve halkı karşı karşıya getirmeye çalıştığını öne sürmüştür. MHP liderine göre, Türk milleti teröre ve bölücülüğe karşı kararlı bir duruş sergilemeli ve ülkenin birliğini korumalıdır.

Devlet Bahçeli, CHP’nin terörle mücadeledeki tavrını sorgulayarak, “TÜRK MİLLETİNE İHANET GİBİ BİR HATAYA SÜRÜKLENMİŞ OLANLARIN HESABINI İKİ CİHANDA NASIL VERECEKLER?” diye sormuştur. Bahçeli, Türkiye’nin güvenliği ve birliğine yönelik tehditlere karşı kararlı bir duruş sergilemekten vazgeçmeyeceklerini belirtmiştir.

MHP lideri, terörle ilişkilendirilen belediye başkanları ve milletvekillerine karşı sert bir tutum sergileyerek, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığını vurgulamıştır. Bahçeli, teröre karşı mücadelede milletin yanında olduklarını ve her türlü terör örgütüne karşı net bir duruş sergileyeceklerini belirtmiştir.