“Devlet Bahçeli’nin Sancaklı Yorumu ve Sancaklı’nın MHP’den İstifası”

Saffet Sancaklı MHP’den istifa etti


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Sancaklı Yorumu ve Sancaklı’nın İstifası

MHP’nin Kültür ve Sanat Birimi tarafından düzenlenen “Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi”nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecinin Soruğu üzerine Sancaklı’nın duruşunu eleştirdi. Soru Sancaklı’nın “Bu dönem MHP’ye en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Teşkilatlarımız, emin olun, sahada olmayacaktır. Cumhur İttifakı Kocaeli’de en az 4-5 belediyeyi kaybeder. ” ifadelerine yönelikti.

Bahçeli’nin Sancaklı Yorumu

Bahçeli, bu duruma şu şekilde yanıt verdi: “Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir.”

Sancaklı’nın İstifası

Böyle bir yaklaşımdan sonra, istifası istenen Sancaklı, şunları dile getirdi: “Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’e bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım”