Devrim Erbil: Sanatın Altın Yılı!

Devrim Erbil belgeseli gösterime girdi... Renklerin peşinde 60 yıl

Devrim Erbil’in 60. Sanat Yılı Belgeselle Kutlanıyor

Türk resminin önemli isimlerinden biri olan Devrim Erbil’in sanat hayatındaki altmışıncı yılı, ‘Devrim’ adını taşıyan belgeselle kutlanıyor. Belgesel, Erbil’in İkinci Dünya Savaşı yıllarında Anadolu’da resme başlamasından evrensel bir sanatçı haline gelene kadar olan yolculuğunu anlatmaktadır.

Devrim Erbil’in yaşamına ve sanatına içeriden bir bakış sunan belgesel, sanatçının 60 yıldan fazla süredir bitmeyen üretim gücüyle resim yaptığını, Akademi’de birçok öğrenci yetiştirdiğini ve eserlerinin dünyanın dört bir yanında sergilendiğini vurgulamaktadır. Sanatçı, 2019 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür.

Belgeselde, Devrim Erbil’in Balıkesir, İstanbul ve Bodrum’da çekilen görüntülerle sanat hayatının nasıl şekillendiğini anlattığı özel anılarına yer verilmektedir. Erbil, gençlik yıllarında başlayan ressamlık serüveninin Balıkesir’de başlayıp, İstanbul’da devam ettiğini dile getirmektedir. Türk kültüründen aldığı ilhamla Doğu ve Batı felsefelerini harmanlayan sanatçı, doğanın ritmini çizgilerle aktarmaktadır.

Devrim Erbil, ‘Devrim’ belgeselinde iç dünyasını ve sanata olan bakış açısını detaylı bir şekilde aktararak renklerin şiirsel yolculuğuna hala devam ettiğini vurgulamaktadır.