DHA, Azerbaycan Ulusal Basını’nın 148. Kuruluş Yıl Dönümünde DHAPress Lansmanıyla Küresel Medya Forumunda Önemli Bir Adım Attı

‘DHAPress’ Şuşa’da tanıtıldı

Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın en büyük haber ajanslarından biri olan DHA, önemli bir adım atarak Azerbaycan Ulusal Basını’nın 148. kuruluş yıl dönümünde Şuşa şehrinde düzenlenen Küresel Medya Forumu’na katıldı. 150 yabancı gazetecinin bulunduğu etkinlikte, DHA ve Trend Uluslararası Haber Ajansı’nın ortak projesi olan ‘www.dhapress.com’ lansmanla tanıtıldı. Lansmana, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasal İletişim Direktörü Cavid Musayev, Azerbaycan Milletvekili Sevil Mikailova, DHA Genel Müdürü Celal Korkut, Trend Haber Ajansı Genel Müdürü Ilgar Huseyinov, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Reşad Macid, Azerbaycan medyası ve yabancı medya temsilcileri de katıldı.

DHA Genel Müdürü Celal Korkut, lansmanda yaptığı konuşmada, geçen yıl Trend Ajansı ile bir protokol imzalayarak ortak projeler geliştirmeye başladıklarını belirtti. Korkut, Türkçe, Azerbaycan Türkçesi ve İngilizce olarak yayın yapacak olan DHAPress’in Trend Ajansı’nın desteğiyle hazırlandığını ve DHA’nın sunduğu geniş ve kaliteli haber arşivine erişim sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye ve Azerbaycan’dan değil bütün dünyadan önemli gelişmeler ve haberlere DHAPress üzerinden ulaşılabileceğini de vurguladı.