Didim’de Çıkan Zirai Alan Yangını Kontrol Altında

Aydın'da yangına müdahale eden uçak Bafa Gölü'ne sert iniş yaptı

Didim Akyeniköy Mahallesi’nde Zirai Alan Yangını

Didim ilçesi Akyeniköy Mahallesi’nde, saat 13.20 sıralarında meydana gelen yangın, henüz bilinmeyen bir nedenle zirai alanda çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında bir tavuk çiftliği ile bir miktar samanın zarar gördüğü belirlendi.

Aydın Didim ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için havadan müdahalede bulunan Muğla Orman Müdürlüğü’ne ait uçak, Bafa Gölü’ne sert bir iniş yaptı. Uçakta bulunan 3 kişi güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kaza sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aydın Didim’de meydana gelen orman yangınına müdahale eden uçağımızın, Bafa Gölü’nde kırıma uğraması nedeniyle üzgünüz. Uçakta bulunan 3 personelimizin sağlık durumu iyi olup, kurtarılmışlardır. Ekiplere teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, kaza sonrasında hemen SAR operasyonu başlatıldı ve uçaktaki 3 personelin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Uçak göl üzerinde faaliyetlerine devam edilmekte.

Orman yangınına müdahale eden uçağın kaza yapması sonucu yaralanan 3 mürettebat hastanede tedavi altına alındı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, hastanede yaralıları ziyaret ederek geçmiş dileklerini iletti. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Denizli’ye sıçrayan orman yangını, Kale ilçesine bağlı mahallelere zarar vermeden uzaklaştı. Yangında mezarlık ve yaban hayvanların telef olduğu bildirildi.

Milas ilçesi Kısıtlar Mahallesi’ndeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.