Dijital Telif Yasası ve Yapay Zeka Çalışmaları Önemli

Dijital Telif Yasası düzenlemesi... Bakan Yardımcısı Sayan: Emek hırsızlığının önüne geçilecek

TBMM’de Dijital Telif Yasası Hazırlıkları Sürüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) hazırlıkları süren Dijital Telif Yasası, basın sektörü ve içerik üreticileri için büyük önem taşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, II. Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi’nde yaptığı konuşmada hem Dijital Telif Yasası hem de yapay zeka çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sayan’ın açıklamalarına göre, Dijital Telif Yasası çalışmaları basın-yayın kurumlarının ürettikleri içeriğin farklı platformlarda kullanılmasını önlemeyi amaçlıyor. Sayan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Dijital Telif Yasası, içerik üreten kişilerin ve kurumların telif haklarını korumayı amaçlıyor. Böylelikle emek hırsızlığının önüne geçilmesi ve içerik sahiplerinin emeğinin karşılığını alması hedefleniyor.”

Ayrıca, Sayan yapay zeka çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi verdi. Yapay zekâ algoritmalarının sürekli güncellenerek ve yeni tehditlerle beslenerek zararlı aktiviteleri tespit etmede ve etkili bir savunma mekanizması oluşturmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Sayan, yapay zekânın görüntülü kimlik doğrulama gibi alanlarda güvenlik tedbirlerinin alınmasına yardımcı olduğunu vurguladı.