Dikkat: Çevre Koruma Çabaları Güçleniyor

Erdoğan çiftinden Dünya Çevre Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünyamız, küresel ısınma, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması gibi çok önemli çevre felaketleriyle karşı karşıyadır. Daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya, küresel çevre sorunlarının çözüme kavuşturulmasıyla mümkün olabilir. Çevre sorunları tüm insanlığın müşterek meselesi olup, çözümü uluslararası iş birliğini gerektirmektedir.”

Erdoğan, ülkemizde 2022 yılından itibaren Dünya Çevre Günü kutlamalarının daha geniş katılımla gerçekleştirilmesi ve çevre sorunlarının değerlendirilmesi amacıyla 5 Haziran’ın bulunduğu haftanın “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Daha yeşil ve temiz bir Türkiye için atık yönetimi, iklim dostu teknoloji, enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su ve toprak kalitesinin iyileştirilmesi, ağaçlandırma kampanyaları ve planlı şehirleşme gibi önemli çalışmaları hızla sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, katı atık toplama tesislerinin ülke genelinde yaygınlaştırıldığını ve Sıfır Atık Hareketi’nin çevre hareketi ve ekonomik döngü modeli haline geldiğini ifade etti.

Ayrıca, su kaynaklarını korumak için önemli adımlar attıklarını ve yer altı barajları inşa etme çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Erdoğan, çevre kirliliğinin önlenmesi, ağaçlandırma projelerinin desteklenmesi ve doğaya saygılı tüketim alışkanlıklarının yaygınlaştırılması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Medeniyet tarihimiz bize emsalsiz ve sürdürülebilir bir çevre mirası sunuyor. Bizden sonraki nesillere çöp dağları bırakmamak için bu mirası koruyup yaşatmakla mükellefiz. Günlük yaşantımızı çevre dostu bir yaşam kültürüyle sürdürerek, ortak evimizi kurtarabiliriz.” mesajını paylaştı.

Emine Erdoğan, Sıfır Atık ve Sıfır Atık Mavi hareketlerinin çevre sorunlarında bireysel çabanın önemini vurguladığını belirterek gençlerin ve vatandaşların bu konudaki gayretlerinden övgüyle bahsetti ve Sıfır Atık hareketinin dünyayı atık yükünden kurtaracağı günleri diledi.

Son olarak, Erdoğan ve Emine Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası’nı kutlayarak, herkesi çevreye duyarlı olmaya ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmaya davet etti.