“Dilan Polat ve Eşi Engin Polat Hakkında Vergi Kaçırma İddialarıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı”

Engin-Dilan Polat çiftine 'Suç örgütü' soruşturması: İşte o şirketler

Vergi kaçırma iddialarıyla ve son zamanlarda iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla gündeme gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat çiftinin tüm mal varlıklarına el konulduğu ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Polat çifti ve aileleri hakkında başlatılan soruşturmanın detaylarını inceledi. Soruşturma kapsamında Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz ve Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu dahil olmak üzere 13 şüpheli hakkında soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Bu bağlamda, şüphelilerin suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet gibi suçlamalarla karşı karşıya oldukları belirlendi.

Soruşturma kapsamında şüphelilere ait kozmetik, mücevherat, inşaat gibi 21 şirketin yöneticisi oldukları ortaya çıktı. Bu nedenle şüphelilere ait kara, deniz ve hava ulaşımları, banka hesapları, hak ve alacakları, kıymetli evraklar, ortaklık payları, kiralık kasalar, kripto varlık hesapları ve diğer tüm varlık değerlerine el konulması talep edildi. Sulh Ceza Hakimliği de bu talebi kabul ederek, şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koydu. Ayrıca şüphelilerin yurtdışına çıkışlarına da yasak getirildi.

Soruşturma dosyasında yer alan MASAK raporuna göre, Dilan Polat’ın internet üzerinden yaptığı satışlardan elde ettiği gelirlerde sahte belge kullanılarak vergi matrahının azaltıldığı belirlendi. Aynı rapora göre, Dilan Polat’ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik şirketinin sahte belge düzenleyicisi olduğu tespit edildi. Ayrıca, üç tedarikçi şirketten yapılan 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı ortaya çıktı.