‘Dilan ve Engin Polat Çifti Hakkında Vergi Kaçırma Suçlaması ve Mali Soruşturma Başlatıldı’

Polat çiftinin işyerlerine baskın

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lükse dayalı yaşam tarzları, sosyal medyada milyonlarca takipçi tarafından sıklıkla konuşulan bir konu haline gelmişti. Dilan Polat, üzerinde Cumhuriyet Altını bulunan bir fincanda altın tozu karıştırılmış kahveyi içerken, Engin Polat ise milyonluk arabalarını villalarının kapısında sergiliyordu. Birbirlerine lüks cip ve özel uçak hediye ettikten sonra, Polat çifti gözlerin üzerine çevrilmesine sebep oldu.
MASAK tarafından hazırlanan rapora göre, Polat çifti vergi kaçırma suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da bu suçlamalar üzerine Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile yakınlarının tüm mal varlıklarına el koydu ve yurtdışına çıkış yasağı getirdi.
Ayrıca, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan Polat, Engin Polat, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu gibi 13 kişi hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üyelik, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamalarıyla soruşturma başlattı. MASAK raporunda, Dilan Polat’ın internet üzerinden yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını düşürmek amacıyla sahte belge kullandığı belirtildi. Ayrıca, Dilan Polat’ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olarak görüldü. Sahte belge düzenleyicisi olan 3 tedarikçi şirketin toplamda 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı saptandı.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Dilan ve Engin Polat’a ait 15 işyerine dün sabah eşzamanlı olarak baskın düzenledi. İşyerlerinde bulunan bilgisayarların imajları alınırken, defterler ve diğer delillere el konuldu. El konulan deliller emniyete götürülmek üzere incelenmeye alındı. Ayrıca, arama kararının Polat çiftinin dijital materyallerini de kapsadığı ve çiftin telefonlarına da el konulacağı belirtildi. Henüz çift hakkında gözaltı kararı alınmadı.