“Diniker Mahallesi’nde Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı, Kavgaya Neden Olan İşçiler Gözaltına Alındı”

Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Diniker Mahallesi’ne yakın Gafarlı köyü ormanında bugün saat 11.00 civarında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine olay yerine yönlendirildi. İki helikopter ve arazözlerle müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yalnızca 3 gün önce aynı bölgede meydana gelen yangında ise 3 dönüm alan zarar görmüştü.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesindeki Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde de orman yangını çıktı. Yangın, mahalle sakinlerinin fark etmesi üzerine itfaiye ve orman müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Yangının bir inşaat alanında çalışan işçiler tarafından çıktığı iddiası kavgaya yol açtı. İşçiler ve vatandaşlar arasında çıkan tartışmada 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yangının başlangıçta anızda çıktığı ve rüzgarın etkisiyle ormanlık bölgeye yayıldığı öğrenildi. Soğutma çalışmaları devam ederken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürmektedir.

Yangına ilk müdahale eden bölge sakinlerinden Yunus Emre Özdemir, “Olayın nasıl gerçekleştiğini tam olarak bilmiyorum, çünkü ben alt tarafta yaşıyorum. Eşim ve çocuğumun ifadesine göre ben yanmaya müdahale etmek için yukarı çıktım ve elimden geleni yaptım, ancak başarılı olamadım. Bazıları kaynak çalışmasından kaynaklandığını söylüyor ama ben orada çalışan herhangi bir şey görmedim. Bu bölgedeki kavgada ise suç atma nedeniyle çıktığı için “sen yaktın ben yaktım” gibi söylemler etkili oldu” şeklinde konuştu.