Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in Reddettiği Gazze Yardım Taleplerine Yeni Tedbirler Alınacak

Türkiye’nin paraşütle yardımına izin vermediler... "İsrail’e karşı tedbirler aldık"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Gazze’ye Yönelik İsrail’in Reddettiği Yardım Taleplerine Yeni Tedbirler Alınacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye havadan yardım taleplerinin İsrail tarafından reddedildiğini açıkladı. Fidan, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk günden itibaren yaşananlara tepkisiz kalmadık. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, en doğru ve cesur tavrı takındık. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Tarihte ilk kez, İsrail’i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor.”

Ayrıca, Fidan Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, Mısır’a iletilen yardımların 42 bin tonu geçtiğini ve Gazze’ye en çok yardım gönderen ülkelerden biri olduklarını vurguladı. Fidan, İsrail’in hava yoluyla yardım ulaştırma girişimini engellemesine karşılık yeni tedbirler alacaklarını belirtti. Alınan tedbirlerin en kısa sürede uygulamaya konulacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını da ekledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Gazze konusunda İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.