Dışişleri Bakanlığı’nda Yeni Görev Dağılımı

Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev dağılımı

Bakan Yardımcılarının Yeni Görev Dağılımı Tamamlandı!

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen yeni görev dağılımı, bir önceki kararnamede başlatılan reform sürecinin devamı niteliğinde olduğunu gösteriyor. Bakan Yardımcısı Berris Ekinci, Latin Amerika, Kuzey Amerika, NATO, BM, enerji, çevre ve ekonomik ilişkilerden sorumlu olacak.

Dışişlerinde başlatılan reform süreci kapsamında Türkiye’nin artan ilişkileri ve geleceğe dair potansiyeli göz önünde bulundurularak, Latin ve Kuzey Amerika için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.

Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ise tüm Ortadoğu ülkeleri ile birlikte Irak, Suriye, Pakistan, Hindistan, Orta Asya ülkeleri, istihbarat ve güvenlik, diplomasi akademisi, Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Türk Devletleri Teşkilatı’ndan sorumlu olacak.

Afrika kıtasından sorumlu olacak Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran’a ise Asya Pasifik ülkeleri ve Bilim Teknoloji Dairesi de bağlandı.

AB bölgesinden sorumlu olan Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, yine aynı görevi sürdürecek ancak Rusya ve Ukrayna da artık Bozay’ın sorumluluk alanında olacak.

Görev alanları değişmeyen Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ise konsolosluk, göç ve vize işlemleri ile birlikte insani ve teknik yardımlardan sorumlu olmaya devam edecek.