Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazze İçin Dualarla Bir Araya Geldi

90 bin camide Gazze için dua okundu

Gazze’de gerçekleşen saldırı sonrasında, tüm camilerde “Gazze İçin Duaya Duruyoruz” programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Ankara’daki Hacı Bayram Veli Camii’ne katılarak programa destek verdi. Başkan Erbaş, yatsı namazını kıldırdı ve Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından Filistinliler için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şunları dile getirdi: “Filistinlilerin vatanlarına dönen yetimler için dua ediyoruz. Gazze’deki kardeşlerimiz zalimlere karşı mücadele ediyorlar, onları muzaffer eyle. Zalimleri zalimlere musallat eyle, Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle. Gazze’de masum çocuklar, kadınlar ve yaşlılar hunharca katlediliyor, Filistin kan ağlıyor. Kudüs’e, Gazze’nin masum ve savunmasız mazlumlarına yardım et, yaşanan acıları durdur. Gönüllerimizi vahdet şuuruyla doldur, Kudüs bilinciyle diri kıl. Mazlum kardeşlerimize yardım eyle.”

Erbaş ayrıca, güvenlik güçlerine de dua etti: “Milletimize, kahraman ordumuza ve tüm güvenlik güçlerimize zaferler nasip eyle. Dünyamızı huzur ve selamet yurduna dönüştürebilmek için bize güç ver. Allah’ım, geçmişten bugüne mücadele eden şehitlerimize rahmet eyle. Direnişte yaralanan kardeşlerimize acil şifa nasip eyle. Bizlere inayet et, hainlerin oyunlarına karşı bizi uyanık kıl.”

Erbaş’ın dualarında hayatını kaybedenler için rahmet dilediği de belirtildi. Ayrıca, Müslümanların huzur ve adalet için mücadele etmelerini, gençlerin doğru yolda olmalarını ve kötülüklerden korunmalarını dile getirdi.

Bu programla birlikte, Filistin’e ve mazlum kardeşlerimize destek verilirken, aynı zamanda birlik ve dayanışma mesajları da iletilmiş oldu.