“Diyarbakır Silvanlı İsim, Türkiye’de Tarihe Geçen Rakamla İkramiye Kazandı!”

Çılgın Sayısal Loto'da tarihin en büyük ikramiyesini kazandı: 'Silvan’da fabrika kurmayı düşünüyoruz'

Diyarbakır Silvan İlçesi’nde yaşayan Fevzi Badıkan, Sisal Şans tarafından düzenlenen Çılgın Sayısal Loto çekilişinde 247 milyon 659 bin 481 TL ikramiye kazandı. Bu, Türkiye’de şans oyunlarında verilen en büyük para ödülüdür. Badıkan, akrabalarıyla birlikte İstanbul’a gelerek bankadan çekini aldı.

Fevzi Badıkan’ın yeğeni olan Şükrü Badıkan, Badıkan Aşireti’ne mensup olduklarını belirterek amcası hakkında şunları söyledi: “Fevzi amcam, Silvan’ın önde gelen zenginlerinden biriydi. Ancak, işlerinin kötü gitmesiyle iflas etmek zorunda kaldı ve farklı yerlere taşındı. Sonunda Silvan’a geri döndü ve ara sıra loto oynamaya başladı. Başlangıçta sadece 20 lira oynamıştı ve 60 lira kazandı. Sonra 60 lirasını tekrar yatırdı. Kendisi oynamadı, sadece makineye oynattı.”

Şükrü Badıkan, Fevzi Badıkan’ın ikramiye çıktığını fark ettiği gün üstüne çok büyük bir rakam olduğu için inanamadıklarını belirtti. Ayrıca, bu kadar büyük bir rakamın çıkacağına inanmayacaklarını ifade etti. Şükrü Badıkan, ailenin bu parayı bölgeye ve aşirete yatırmayı planladığını ve aşiretin büyüklerinin karar vereceği projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Özellikle Silvan’da bir fabrika kurmayı düşündüklerini ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Fevzi Badıkan’ın oğlu Recep Badıkan da aile büyükleri tarafından hayırlı bir şekilde kullanılacağına inandıklarını dile getirerek, “247 milyon lira gibi büyük bir ikramiyenin hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Sisal Şans Müşteri Operasyonları Direktörü Özgür Yılmaz, “Bu en büyük ikramiyeyle verdiğimizden dolayı, şirket olarak çok memnunuz. Talihlimize hayırlı olmasını diliyoruz. 247 milyon lira, Diyarbakır Silvan’daki talihlimize çıktı. Kendisiyle görüştük ve hikayesini dinledik, bu durumdan dolayı çok mutlu olduk. Yeni kazançının hayırlı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.