Diyarbakır’da Narin Güran ve Psikososyal Destek Ekibi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan dikkat çeken 'Narin' raporu... Tavşantepe'ye özel ekip

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Kaybıyla İlgili Psikososyal Destek Ekibi Çalışmalarını Tamamladı

Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi’nde 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulunduktan sonra çocukların durumlarına ilişkin hazırlanan ön rapor tamamlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Narin’in kaybolduğu ihbarının ardından mahalleye giderek psikososyal destek çalışmalarına başladı. Okulların açılması sürecinde de devam eden çalışmalarda 7-13 yaş arası 50 çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca destek sağlandı.

Rapora göre, güvenli alan çalışmalarından, stres yönetimine; kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenlerden, çocukların gelecek hayallerine kadar birçok konuda çocuklarla oturumlar düzenlendi. Saha ekiplerinin hazırladığı rapora göre, çocukların yaşanan durumla ilgili konuşmadıkları ve bu durumu bastırma ihtimalleri bulunmaktadır.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatıyla çocukların durumlarının daha detaylı incelenmesi ve psikolojik iyilik hallerinin artırılması için Tavşantepe özel ekibi oluşturuldu. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan özel ekip, köydeki çocuklara yönelik yas ve travma destek çalışmaları yapmayı planlamaktadır. Bu kapsamlı çalışmaların soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlayacağı belirtildi.

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun hazırladığı rapora göre, Narin Güran’ın ölüm nedeni ağız burun kapanması sonucu oksijensiz bırakılmasıydı. Raporda, Narin’in başka bir travmatik tesirle ölmediği ve cinsel saldırı veya zehirlenme belirtilerine rastlanmadığı ifade edildi.