Dolandırıcıların Hedefi: Emniyet Komiseri ve Eşi

Telefondaki sese kandı, 15 milyon liralık arsasından oldu... 'Hanımla birlikte hipnoz olduk'

Muammer Çatıkkaş Silsüpür ve Eşi Dolandırıcılara Kurban Gitti

Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü’nde başkomiser olduğunu söyleyen dolandırıcılar tarafından aranan Muammer Çatıkkaş Silsüpür ve eşi Kadir Silsüpür, adına sahte kimlik çıkarıldığı ve Kastamonu’da hayali satışlar yapıldığı yalanına inanarak büyük bir dolandırıcılığa maruz kaldılar. Yapılan sahte operasyon kapsamında mal varlıklarını güvence altına almak amacıyla tüm tapularını satışa çıkaran aile, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan ev ve arsalarını piyasa değerinin çok altında olan 5 milyon liraya sattılar.

Çift, “Kimseye söyleme, gizli operasyon” diyen sahte polislerin etkisi altında kalarak, 2 ay boyunca süren yoğun telefon trafiği sonucunda büyük bir dolandırıcılığa kurban gitti. Eşler, paralarını teslim etmek için Çankırı’ya çağrıldıktan sonra gerçeklerin farkına vararak durumu emniyete bildirdiler.

Muammer Çatıkkaş Silsüpür, yaşadıklarını anlatırken, “Evim, arsam, her şeyim gitti. Devletimden, Cumhurbaşkanımdan, İçişleri Bakanımdan, Adalet Bakanımdan yardım istiyorum. Bu dolandırıcıların cezasız kalmamasını ve yakalanmasını istiyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Kadir Silsüpür ise, “Hanımla hipnoz olduk. Mal varlığımız 10 milyon iken 2-3 milyona satmamız istendi. Dolandırıcılar, yaşlıları arayarak onları kandırmakta ve onları manipüle etmektedir. Bu tür durumlarda mutlaka yetkililere başvurulmalı ve e-Devlet üzerinden yapılan işlemlere dikkat edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan da yaşlı insanları dolandırmak amacıyla kullanılan bu tür yöntemlere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Demircan, “Oltalama saldırılarına maruz kalmamak için bilgilerimizi korumalı ve bu tür dolandırıcılıklara karşı bilinçli olmalıyız” uyarısında bulundu.