Dolandırıcılık Skandalı Yalova’da Ortaya Çıktı!

36 bin kişiye 10 milyarlık ‘hayal’ sattılar! 5 bin yılda sadece 1 gün tatil… Mağdurları kurtarma vaadi ile dolandırdılar

Yalova’da Dolandırıcılık Operasyonu!

Yalova Emniyet Müdürlüğü, yapılan ihbarları değerlendirdikten sonra Termal ilçesinde bulunan turistik bir otel ve tesislerinde gerçekleşen dolandırıcılık olayını ortaya çıkardı. Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı izniyle başlatılan operasyonda, şüphelilerin iletişime geçtikleri kişileri ücretsiz tatil vaadiyle kandırarak psikolojik baskı kurup devre mülk hissesi satma vaadiyle dolandırdığını tespit etti.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda 10 Haziran günü, 30 şüphelinin yakalanması için Yalova Merkezli, İstanbul, Aydın, Adana ve Kütahya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Orhan Karaderili, eşi Elvan Karaderili, şirketin CEO’su Tevfik Murat Talas ve oyuncu Yusuf Atala da bulunuyordu. 11 kişi tutuklanırken, 16 kişi adli kontrol altına alındı.

Devam eden soruşturmada, şikayetlerin incelenmesi sonucunda, şüphelilerin en az 36 bin kişiden 10 milyar liralık haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Ayrıca, dolandırılan kişilerin sadece 5 bin yılda 1 gün tatil yapabilecekleri ortaya çıktı.

Öte yandan, dolandırılan kişilere ‘Sizi dolandırdılar. Paranızı fazlasıyla alıp size vereceğiz’ şeklinde mesajlar gönderilerek daha fazla para talep edildiği tespit edildi. Yalova Polisi, bu kişilere de operasyon düzenledi.

Soruşturma sonrasında, artan dolandırıcılık vakaları sebebiyle Yalova’da Tüketici Mahkemesi kuruldu. Dolandırıcılık davalarına bakmakla görevli olan Tüketici Mahkemesi’nin yetersiz kaldığı için yeni mahkemelerin açılması talep ediliyor.