Dublörlü Dolandırıcılık Yöntemiyle Tapu ve Emlak Sahtekarlığı Artıyor

Dolandırıcılıkta yeni yöntem: Dublörle tapu

Dublörler Artık Dolandırıcıların Hizmetinde

Film sektöründe tehlikeli sahnelerde rol alan dublörler, dolandırıcıların yeni silahı haline geldi. Suç şebekeleri, önce arsa veya ev sahiplerini tespit ediyor, ardından bu kişilere benzeyen dublörlerle işbirliği yapıyor. Makyaj ve kostüm detaylarıyla birebir benzerlik sağlanırken, mağdurların kimlik bilgileri yasa dışı yollarla ele geçiriliyor. Elde edilen bilgilerle sahte pasaport veya kimlik hazırlanıyor, noterden vekalet alınıyor veya e-devlet üzerinden tapu işlemleri başlatılıyor. Sonrasında mağdur adına banka hesabı açılarak dolandırıcılık süreci tamamlanıyor.

Beylikdüzü’ndeki Olayda Çalışanların Dikkati Skandalı Önledi

Benzer bir vaka, bu yıl şubat ayında Beylikdüzü’nde yaşandı. Tapu müdürlüğü personelinin dikkati sayesinde son anda engellenen dolandırıcılık girişiminde, doktor Fatma E.’ye ait arsanın sahte kimlik ve randevu sistemiyle satılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Kendini arsa sahibi olarak tanıtan Bilge Özer adlı şüpheli, emlakçılar aracılığıyla alıcılarla görüşeceği sırada suçüstü yakalandı. Özer hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Esenyurt’ta Sahte Pasaportla Vekalet Skandalı

Esenyurt’ta gerçekleşen son olayda, yabancı uyruklu A.A.A.A.G.’nin tapulu dairesi sahte pasaport kullanılarak ele geçirilmeye çalışıldı. Dolandırıcılar, mağdura benzeyen bir dublörü notere götürerek vekaletname çıkardı ve mağdur adına banka hesabı açtı. Şüpheliler, Y.Y.’den 100 bin, O.A.’dan ise 16 bin 500 lira aldı. Ancak işlemlerin tamamlanmaması üzerine alıcılar durumu fark ederek polise başvurdu. Yapılan araştırmada, şüphelilerden A.H.’nin 21 suç kaydı bulunduğu, M.C.E.’nin ise 3 sabıkası olduğu tespit edildi. İki zanlı, 8 Temmuz’da tutuklandı.