Dumlupınar Mahallesi’nde Kadın Arkadaşını Öldüren Tutuklandı

Fidan Çakır evinde ölü bulunmuştu! Katili 10 yıllık arkadaşı çıktı

İzmir Buca’da Bir Kadın Arkadaşını Kesici Aletle Öldürdü, Polis Operasyonla Yakaladı

İzmir’in Buca ilçesinde Dumlupınar Mahallesi’nde oturan Fidan Çakır’dan haber alamayan yakınları polise başvurdu. Polis, Dumlupınar Mahallesi 89 Sokak’taki apartmanın 3. katında Fidan Çakır’ın cansız bedeniyle karşılaştı.

İlk incelemede, Çakır’ın boyun bölgesinden kesici aletle aldığı darbeler sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın 8 gün önce gerçekleştiğini ve şüphelinin maktulün arkadaşı Dilan Ergen olduğunu tespit etti.

Dilan Ergen’in Muğla ve İstanbul’da saklandığı ortaya çıktı. Ergen, dün İzmir’e getirilmek üzere kaldığı otelde gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda suçunu itiraf eden Ergen, polise, Çakır ile zaman zaman çıkan tartışmalarda içkili olduğu bir anda onu öldürdüğünü anlattı.

Dilan Ergen, polisteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan Ergen, Çakır’ı 10 yıldır tanıdığı ve bir süre ev arkadaşı olduğu belirtildi. Öte yandan Ergen’in kaçarken kullandığı taksinin ise cinayetle ilgisi olmadığı anlaşılarak ruhsatsız çalışmaktan taksiciye 64 bin TL para cezası kesildi ve aracı bağlandı.