Dünyanın En Büyüleyici Sergisi: Plastinasyonla Korunan Hayvan Bedenlerinin Sergisi

‘Gerçek’ hayvan sergisi

Dünyaca ünlü sergide birbirinden etkileyici eserlerin yer aldığı gözleniyor. Serginin en dikkat çeken parçaları arasında, plastinasyon tekniğiyle korunan ve 6×3 metre boyutlarında olan dev dişi fil Samba, 6 metrelik boyuyla tüm zamanların en uzun plastinatı olan zürafa, 2.5 metre boyunda ve 275 kilogram ağırlığında bir boz ayı ile günlük 27 kilogram yeşillik tüketen 200 kilogramlık goril bulunmaktadır. Ayrıca dağ keçileri ve ahtapotlar da ziyaretçilerin dikkatini çeken diğer eserler arasında yer aldı.

Bu muazzam sergi, dünya genelinde 50 milyon ziyaretçi rekoruna imza atmış ve HUPALUPA Expo tarafından düzenlenmiştir. Sergi, Ocak ayına kadar açık kalacak olup, ziyaretçilere her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında 100’den fazla hayvan bedenini sergileme imkanı sunmaktadır.

Hayvan bedenlerinin çürümez hale getirilmesi için Prof. Dr. Gunther von Hagens’in geliştirdiği plastinasyon tekniği, sergide sanatsal bir yaklaşımla sunulmaktadır. Serginin küratörlüğünü ise Dr. Angelina Whalley üstlenmiş olup, Türkiye’deki bilimsel danışmanlık görevini ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yürütmektedir. HUPALUPA Expo İcra Kurulu üyesi Merve Timurlenk Şengül, “Bu sergi, plastinasyon tekniğiyle insan ve hayvan bedenlerini kalıcı olarak koruyan bir araya getiriyor. Anatomi, bilim ve sanata ilgi duyan herkesi burada ağırlayacağız” şeklinde konuştu.